dimarts, 21 d’abril del 2009

Les dues feines

Avui Ella té dues feines a fer. Una ja la té feta, però l’altre encara li queda per fer i aquesta li costarà més d’aconseguir. Ella està enfadada. I la seva mare, que la vist tota emmurriada li ha dit que “ara tens dues feines, enfadar-te i desenfadar-te”.
Però ella no està enfadada amb la seva mare, ni amb el seu pare, ni amb la Sílvia. Tampoc està enfadada amb els companys de l’escola, ni amb ningú de totes les persones que coneix. Avui Ella està enfadada amb ella mateixa. Es veu que té els pensaments dividits: una part està d’acord en els actes que fa i l’altra no ho està. I les dues parts s’han discutit. Ella ha arribat a la conclusió de que està enfadada amb ella mateixa.
Potser és una tonteria, però per a Ella és un problema ben greu! Ella no es vol parlar amb ella mateixa, però no pot evitar-ho. Com que té aquella veueta interior, doncs es parla igualment. I així una no pot estar enfadada gaire estona!
Sempre havia pensat que desenfadar-se era una feina difícil, però ara se’n ha adonat de que més difícil és enfadar-se amb una mateixa. Així que ha decidit perdonar-se i desenfadar-se. I ara Ella ha pensat que no val la pena lamentar-se per les coses que ha fet malament (o que una part d’ella així ho considera) sinó que ha de mirar de aprendre’n i intentar no fer-ho mai més. Així s’evitarà discussions.

5 comentaris:

  1. Raó o Passió, com escollir?... impossible.
    És ben cert això que dius costa estar enfadat amb tu mateix però desenfadar-se per mi encara costa més i tot i que la veueta interior no calla, i no et deixa EN PAU, les teves respostes també li fan mal. És en aquestes escridassades interiors quan la senyora autostima , amb un mal de cap terrible, sen va de passeig.
    Bé ja ens veurem Demà espero que amb l'autostima i amb la veueta interior calmada i gens enfadada.

    ResponElimina
  2. Bon exemple de la menuda que raciocina perfectament.I ens passa o bé ha passat a tots.
    Per que enfadar-se és cosa d'un, ja que per més que els altres o el propi vulguin sentir el trontoll de l'enfadament, un ha de saber el que tu dius, encara s'hi perd... Res, que agafes els temes amb soltura i els regires, revires i al final plegues el mitjó. Anton.

    ResponElimina
  3. Patri.- a Escorrialles hi tens un Prem Dardos que espera que el pengis al teu bloc si es que l'acceptes i que ho fagis correr.// Ens va fallar la llum a tot el poble i no vaig poder penjar el dia i ara em feia el boig, m'entrava i em sortia. Disculpa que jo volia fer-ho bé i m'ha sortit un nyap... A veure si no passa res més és dataa 19 - 4 -09 Anton.

    ResponElimina
  4. Crec que això ens ha passat a tots i que sempre hi ha hagut algun familiar que ha utilutzat la frase "doncs ara tens doble feina, enfadar-te i desenfadar-te". Molt ben vist! ;)

    ResponElimina
  5. I la meva mare afegia ... enfadar-te desenfadar-te i tres si no sopes!

    ResponElimina