dimecres, 24 de febrer del 2010

Un any més

Avui podria ser un dia qualsevol. Però per a Ella avui és un dia especial. Avui és l'aniversari de l'oncle Tom. En Tom, com bé recordareu alguns, és un home molt especial per a Ella, que la té intrigada des de fa molt de temps.
Doncs bé, avui és el seu aniversari i Ella està segura de que ell no ho celebrarà. A en Tom no li agraden els aniversaris i menys el seu. Creu que no té res a celebrar.
Tossut com és, fa tres anys va decidir que ningú el felicitaria. Així que durant aquest dia no surt de casa i apaga el mòbil o qualsevol altre via de contacte amb l'exterior. Es tanca a casa i fa d'ella el seu refugi durant un dia.
A Ella veure tot això li sap molt de greu. En Tom hauria de tenir un pastís amb espelmes, cinquanta milions de regals i una festa amb tots els seus amics! Però, en comptes d'això, en Tom l'únic que té és un pis petit i fosc on s'ha tancat per a no rebre felicitacions. A Ella li agradaria fer alguna cosa per l'oncle Tom en un dia com avui. El trucarà tot i que sap que l'operadora de la companyia de telèfons li dirà amb veu de robot: “el mòbil al que truca està apagat o fora de cobertura en aquests moments. Si us plau, intenti-ho de nou més tard”. Sap que avui el seu oncle no voldrà parlar ni amb ella ni amb ningú.
Així que Ella ha tingut una altra idea. És una idea innocent i somniadora que només pot sortir d'una nena innocent i somniadora. Però potser sí que funciona. Ella avui agafarà una magdalena i hi posarà una espelma. L'encendrà amb molt de compte i tancarà els ulls ben fort. I, com si fos el seu aniversari, bufarà aquelles espelmes desitjant que l'any vinent sigui l'oncle Tom qui les bufi ben fort.

2 comentaris:

  1. Esperem que l'any que ve, sigui ell el que les bufi.. paciència i esperança :)

    ResponElimina
  2. Que bonic el que fa Ella... A veure si en mica en mica torna a somriure =)
    Míriam

    ResponElimina